Bukser

Buksers snit varierer fra sæson til sæson. Der veksles f.eks. mellem bukser, der er vidde, har trompet-facon, er med opslag, er tætsiddende osv. Trods skiftende tider er der forhold, der ikke ændrer sig: Mandens individuelle form. Ikke to mænd er bygget ens, og de har hver især behov for, at bukserne er tilpasset mavens omfang, benlængde, livhøjde m.m.

Bukselinningen skal sidde ved den smalleste del af taljen, der ved en person af normal kropsbygning er punktet omkring navlen. På nogle bukselinninger er der gummi på bagsiden, hvis funktion er, at skjorten ikke glider op. Bukserne skal sidde så højt oppe i skridtet, som det er muligt, uden at det føles ubehageligt.


Kommer der tværfolder ved sidelommerne, er buksen for stram. Den mest bekvemme og samtidig mest elegante buks finder man i det oprindelige engelske snit og har et eller to læg ved buksefronten samt skarpe pressefolder. Ønsker man derimod en mere afslappet stil skal man vælge den såkaldte flat front, der er helt uden læg.

Læg gør, at buksen ikke strammer, når du sidder ned, og samtidigt giver de stoffet et elegant fald, når man går eller står. Læggene skal altid ligge fladt til kroppen, spændes de, er buksen for snæver.


Bukselængden er et af de punkter, der er med til at afgøre, om en mand er velklædt eller bare klædt på. Det er samtidigt et af de punkter, der sjuskes mest med. Bukselængden er korrekt, når buksernes frontlæg hviler på skoene med et lille knæk. Bukser uden opslag skal bagpå nå det punkt, hvor skoens hæl og sål mødes. 

Nederste buksevidde skal være ca. to tredjedele af skoens længde. De fleste bukser er forsynet med bæltestropper, og der skal naturligvis sidde et bælte i disse stropper. Det er muligt, at man kan holde sine bukser på plads uden bælte, men det kan ikke forhindre, at man ser sjusket ud, hvis man ikke bruger bælte.

Bagpå finder man næsten altid 2 lommer, hvilket også er det mest elegante, idet det giver en vis symmetri. Lommen lukkes bedst med en knap. En lukning med flap betyder ofte en omgang med strygejernet hver aften, eftersom man ellers skal være uhyre opmærksom på, hvordan man sætter sig for at undgå folder på denne flap. Som ved jakkens lommer så vær meget opmærksom på, hvilke effekter du putter i disse. Stort set alt tykkere end et visitkort kan ses i baglommerne på et par velsiddende bukser.​

Brug altid bælte. Bælte og sko skal i øvrigt matche

Detalje: Bukserne har den rette længde, hvis de slår et naturligt lille knæk på skoens ryg.


Detalje: For store bukser vil skabe folder under og omkring bæltet. For små vil give strækfolder over hoften og tvinge lommerne åbne.


Detalje: Buksegabet skal være ca. 2/3 af fodens længde.


Detalje: Hvis det kan undgås, så brug aldrig baglommerne til midlertidig opbevaring af selv de mindste effekter – det ses! Brug kun øvrige lommer i stærkt begrænset omfang!


Detalje: Hvis du går med vest, må skjorten aldrig være synlig i mellemrummet mellem buks og vest.

Detalje: Det kan ikke understreges nok – Brug altid et præsentabelt bælte, alt andet ser sjusket ud!​​

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os