Skjorten - ikke "bare" en skjorte

Om det er til jobbet eller festen, så er skjorten en afgørende faktor til at understøtte stilen og udtrykket, samt når det kommer til at føle sig komfortabel i skjorten alle, eller under en jakke. Men en skjorte er ikke bare en skjorte hos Morten Rex – Herreskrædderriget. Vi designer og skræddersyr luksus skjorter i helt klassiske snit og til mere innovative og moderne snit, der skiller sig ud fra mængden, hvis dette skulle være ønsket.

Når farve eller mønster er valgt, så måles man op med målebånd, hvorefter der så skal tages stilling til div. detaljer som kravetype, knapper, manchettype, skal der være farvede knapper til og evt. et mønster i kraven etc.

Man styres igennem alle detaljer med kyndig hånd - det hele skal jo passe sammen og til personen, der skal bære skjorten.​

En 100% krølfri skjorte findes ganske enkelt ikke, uanset hvad du skulle være bildt ind af en smart type i en tilfældig modebutik. De metervarer, som bruges til skjorter, der er designet og skræddersyet hos Morten Rex er for det meste udført i letvægts stoffer, der falder let over kroppen og kan betegnes som styglet, hvor let damp hurtigt fjerner eventuelle krøller. Vaskes skjorten på et skåneprogram, så forsvinder langt de fleste krøller efter vask hurtigt ved blot at hænge skjorten på en bøjle under tørring.

At skulle holde sine skjorter ved strygning er ofte en belastning, både for den der skal afsætte tid til ofte kedelige arbejde, men også for selve metervaren det går ud over. For ved at bruge strygejernet så udsættes skjorten for stærk varme og hårdt pres, hæng hellere skjorten op og brug damp., som er langt mere skånsomt og ikke slider unødigt på skjorten.

​Udover metervaren, så er der flere punkter, som afslører en kvalitetsskjorte fra en knap så heldige skjorter. F.eks. er antallet af læg omkring overgangen fra ærme til manchet, en svær skræddermæssig detalje, der kræver ekstra tid. Så jo flere læg, jo mere omstændigt arbejde og som regel er dette udtryk for kvalitet. 2-3 læg er dog rigeligt.


Det gælder også, at jo tættere syninger og jo flere - jo stærkere og mere holdbar skjorte. Næsten alle skjorter er fremstillet i ren bomuld eller en form for bomuldsmix, undtaget er selvfølgelig silke-, hør- eller de moderne kunststofskjorter.


Detalje: Den korrekte ærmelængde på en skjorte er, når manchetten er synlig ca. 1-1,5 cm under jakkeærmet, når du står med armen afslappet ned langs siden.

Detalje: Det er vigtigt at vælge den korrekte flip og manchet.​

​​

Vi designer og skræddersyr skjorter fra kr. 1.100-1.900.

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os