Uld er bedst!

Morten Rex - Herreskrædderriget tilbyder et bredt sortiment af eksklusive forfinede metervarer for optimal pasform. Uld er langt den bedste metervare at bruge ved skabelse af finere jakkesæt.


Udgangspunktet for vævning er selvsagt tråd, men disse tråde kan være af vidt forskellig beskaffenhed. Mest udbredt er bomuldstråden, som er baseret på en vegetabilsk fiber fra bomuldsplanten. Men i den finere konfektionsverden er det ulden der er dominerende.


I dag fremstilles metervarerne til jakkesættene langt finere og lettere end tidligere. Der er dog ingen tvivl om, at det bedste stof til et jakkesæt er ren uld, selv om sommeren, for intet andet naturligt materiale falder så elegant og er samtidig så uimodståelig for krøl. Uld findes imidlertid i mange typer og kvaliteter.


Uld kommer for langt den overvejende dels vedkommende fra får og lignende dyrearter. Verdens store uld-nationer, anført af Australien, New Zealand, det tidligere Sovjetunionen og Argentina, producerer hvert år over 3,5 millioner tons uld, hvilket dog kun udgør ca. 5 % af verdens samlede tekstilforbrug.

DER FINDES TILLIGE ET PAR MØNSTRE, DER FORTJENER ET PAR ORD MED PÅ VEJEN.

Tern: Tilhører generelt jagt- eller sportsjakken, men med det rigtige snit fungerer den også til andre uformelle gøremål.


Pen-stribe: Tynd stribe, der kun er synlig på helt nært hold.


Hairline-stribe: En anelse tykkere stribe end pen-striben, hvilket også gør den synlig på lidt afstand.

Kadet-/Bengal-stribe: Denne type stribe er kraftig og kan ses på længere afstand. Især sidstnævnte har det seneste år været toneangivende i modebranchen. Endvidere er den klassiske mørkeblå ligeledes virkelig på vej til at gøre et come back.​​

​Den mest benyttede uld stammer fra Merino fåret og er lækker og let. Et Merino får klippes 2 gange/år á 10-11 kg. Til sammenligning giver udbyttet fra et almindeligt dansk får ca. 2 kg uld/år. Cashmere uld er meget blødt og let, men samtidig meget eksklusiv og dyr, idet Cashmere-fåret lever i 4000 meters højde og kun giver et udbytte på 10-100 gram/år.

Super 100 er en kvalitetsbetegnelse som referer til vægt. Kvaliteten super 100 betyder at tager man kg uld, så giver det præcis 100 meter spundet tråd. Super 120 er altså en finere tråd, men en super 80 er en mere grov tråd. Super 100 er ikke specielt stærk, men let og lækkert at have på. 

Man bruger ofte et såkaldt mix af flere kvaliteter for at skabe de utallige metervarer, hvoraf jakkesættet laves. Af de mest populære mix-kvaliteter, som bruges med en uld som base bør især nævnes:

Polyester: kunststof som sikrer en god pasform samt modvirker krøl hvis lavere ”super-niveau” som base-stof.

Silke: bruges for at give stoffet en glans, hvilket især her I europa er blevet meget populær hos de italienske modehuse. Meget brugt I ren form til skjorter og undertøj.

Cashmere: gør stoffet endnu mere blødt og lækkert.

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os