​Det klassiske Jakkesæt

Det kan, for selv det let-trænede øje, tydelig ses om det sæt du bærer er skabt til dig, eller gennemsnittet. Et jakkesæt skræddersyet til den individuelle fremhæver dine bedste træk og skjuler de mindre gode, men udmærker sig ved at understrege din personlighed og dermed også måden det bæres på.

Jakkesættet bestod tidligere af 3 dele: Jakke, bukser og vest.

I dag er vesten dog ved at uddø. Dette synes vi hos Morten Rex - Herreskrædderriget er synd, for der er ikke noget som en velsiddende vest, der udstråler elegance. Eller en vest, der i et passende snit bruges til et par jeans og dertilhørende skjorte eller endda t-shirt, som lyser op på en trendy café.

Definitionen på et jakkesæt i dag, er jakke og bukser syet af samme metervare.

Lad os slå fast, at et jakkesæt er langt den mest elegante beklædning en mand kan bruge, forudsat at snit, farve og metervare er i orden, passer til anledningen og er valgt efter tidspunkt på dagen, årstid og klima. Snittet er dog den vigtigste faktor.

Der er ikke noget mere maskulint end en rigtig jakke, også selv om denne bruges på en ny og spændende facon. Det er for eksempel blevet mere moderne inden for den yngre del af befolkningen at have en hættetrøje eller en polotrøje inden under sin jakke, hvilket afstedkommer et mere sportsligt og ungt look. En rigtig gentleman ville dog hellere gå i graven, end lade sådan en forseelse passere. Et andet look, der havde været helt utænkeligt for bare 30 år siden, er brugen af jeans og jakkesæt i kombination.

Men i dag bliver selv ulastelige klædte TV-værter set i denne kombination. Snittet i et godt jakkesæt bør være ”naturligt”, men samtidig fremhæve bærerens figur optimalt og kun gribe korrigerende ind. Dette gælder specielt jakkens skuldre. En spinkel bygget, slank person bør bruge en jakke med ringe eller slet ingen skulderpolstring, smalt revers og bukserne bør tilhørende være smalle. En bredskuldret, atletisk person behøver heller ingen skulderpolstring. Til en mere korpulent figur anbefales det endnu mere, at man undlader at bruge skulderpolstring, samt enhver forstørrelse af sættet generelt.

Inden for jakker skelnes mellem enkeltradet og dobbeltradet jakker.​​

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os