Den dobbeltradet jakke

Den dobbelte jakkelukning har en del af sin inspiration fra militæret- og dermed også uniformshistorien. Denne jakketype holdes Altid knappet, med undtagelse af den nederste knap. Den åbnes kun, når man sidder og bør lukkes straks man rejser sig.


Det, at denne type jakke altid holdes lukket, har fået mange til at fravælge denne type, hvilket er ærgerligt, idet den er langt den mest stilfulde af de to varianter. Det kan godt være, at man bliver mere ”støvet” at se på, men med de rette accessories, kan man i denne variant virkelig få lov til at føle sig som en aristokrat.


Selvom jakken næsten altid har to rækker på i alt 6 knapper, så er stilen for jakken forskellig, afhængig af, hvilke knapper, der rent faktisk bruges til at lukke jakken med. En herrejakke lukkes altid venstre over højre.

2 Knapper: Denne type er den nyeste af de dobbeltradet modeller. Den er kendetegnet ved at have en meget dyb åbning, hvilket ikke klæder personer med lav kropsbygning eller stort taljemål.


4 Knapper: Kaldes også ”2 + 2” og betragtes som den mest klassiske af de dobbeltradede jakker. Jakkens bryståbning, også kaldet jakkens skæring, bliver højere, hvilket også holder bedre på mave og slips.

6 Knapper: Dette snit er gennem den seneste tid blevet brugt meget som det toneangivende snit for overfrakker. Samtidig ses denne type igen hos de italienske modehuse efter at have været borte fra runway´en et stykke tid. Som ved den enkeltradet jakke med 3-knaps-lukning giver dette snit bæreren et slankere look.​​

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os