Jakkesæt

Blazers og habitter hænges på bøjle, når det ikke er i brug. Vælg en bøjle med brede “skuldre”, aldrig en af de tynde metalbøjler som f.eks. renserierne anvender. Hæng tillige en stof- eller plastikpose over habitten for at undgå støv, men spær den aldrig helt inde i en lukket plastikpose. Alt tøj skal kunne ånde, mens det hviler i garderoben.


Et jakkesæt skal på renseri en gang imellem, også selvom man ikke kan se nogen pletter. Det er usynlig snavs som f.eks. tobaksrøg, støv og lign., der skal renses bort. Skulle uheldet være ude, og man bliver plaskvåd i en uventet regnbyge, så hæng den våde habit på en bøjle i et luftigt rum og lad den tørre naturligt. Brug aldrig en tørretumbler til at tørre en blazer eller habit, da det er en alt for hårdhændet metode til denne type vare.

* Selvom kun den ene del af jakkesættet i realiteten trænger til rens, så er det vigtigt, at du sender både jakke og buks af sted. Ved rensning undergår jakkesættet ofte en barsk behandling, hvorved sættets farver kan afvige, hvis man undlader at lade hele sættet gennemgå præcis samme rens.​

Damp

​Et vigtigt tip når man er færdig med at stryge (med damp), er, at tøjet skal hænge et øjeblik, så al dampen er væk fra textilvaren, inden det tages i brug eller lægges sammen. 

Så længe der stadig er damp i fibrene, vil stoffet være modtagelig over for formgivning, og derved vil man opnå en uønsket krølning. For at få overskydende vanddamp ud af stoffet, kan man evt. stryge det tørt ved at ”efterstryge” tøjet uden damp.

Uld er meget formbart når det stryges med damp. Derfor er det altid let at presse uldtøj. Uldfibrene har yderligere den fordel, at de har stor genrejsningsevne, hvilket betyder at krøller i tøjet retter sig ud igen, hvis tøjet får lov til at hænge natten over.​

Skriv til os

I vores 125 kvm. store show room i hjertet af Odense finder du masser af inspiration! Så kig forbi en lørdag, eller book en tid ved at skrive til os, hvis en anden ugedag passer dig bedre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vores adresse

MORTEN REX - Herreskrædderriget

Kongensgade 48, 1. sal
​5000 Odense C

Showroom København

Vester Voldgade 6, kld.

1552 København K

(Kld. under butik Sten Golman - indgang i denne butik).

CVR: 30302702 

Kontakt os

☎ Tlf.: 22 41 27 65

✉ E-mail: info@mortenrex.dk

Følg os